Individuele Coaching

We leven in een tijd dat mensen veel ballen tegelijk in de lucht houden. We ervaren stress en een gevoel van tekortschieten. Wat drijft u in werk en leven? Op welke manier geeft u uw eigen pad vorm? In welke mate ervaart u balans? Op welke manier houdt u het razendsnelle tempo van alledag nog bij?

Een heftige gebeurtenis is vaak het beginpunt van de grootste ontplooiing. Dit proces geeft onrust en beroering. We lopen ergens in het werk of leven tegen op en dat is niet voor niks: het is een uitnodiging van het leven zelf om de stap te nemen om ons potentieel volledig te ontwikkelen. Anders gezegd: ‘When we are no longer able to change a situation, we are challenged to change ourselves’ (Viktor E. Frankl, Man’s Search for Meaning).

Ieders leven kent momenten van reflectie. De tocht in werk en leven hoeft niet altijd alleen te worden afgelegd. Soms is een metgezel met wie je je weg een tijdje kunt delen plezierig en nuttig. Coaching kan helpen de balans op te maken, een andere of nieuwe koers te bepalen en het maximale uit jezelf te halen. Bij individuele coaching richten wij ons op de persoonlijke en professionele ontwikkeling van het individu. Daarbij gaat het om leren, plezier hebben en presteren.

Juist in perioden van verandering is reflectie op het eigen gedrag en functioneren belangrijk. Met behulp van coaching kunnen concrete stappen worden gezet in de richting van een groter bewustzijn op je rol in de organisatie en groei in het functioneren.

Na een kennismaking en themaverkenning worden met de gecoachte – en eventueel met de opdrachtgevende organisatie – afspraken gemaakt over het coachtraject. Over gewenste richting, doelen, aanpak, periode en het aantal coachgesprekken. Tussentijdse evaluatie en reflectie zijn onderdeel van het traject. Aan het eind is er een afronding met een eindevaluatie waar de resultaten met betrokkenen worden besproken en verankerd.