Wie ben ik?

Caroline van der Weijden – overwogen, concreet, humorvol, intuïtief en gepassioneerd

Geïnspireerd door mensontwikkeling werk ik ruim 20 jaar in de zakelijke dienstverlening, als professional en in leidinggevende functies. Sinds 2002 werk ik ook als coach aan mijn ambitie om mensen, teams en organisaties te begeleiden in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Ik vind het fascinerend hoe inter-persoonlijke communicatie werkt – of juist niet. Ik ben gericht op verbinding en heldere communicatie, waarbij ik weet dat dit kan ontstaan bij mensen die zichzelf goed kennen en die bereid zijn om regelmatig in de spiegel te kijken. Als coach laat ik mij niet om de tuin leiden, beweeg ik toch goed mee, heb ik een grote veerkracht en weet ik vasthoudend tot de essentie te komen en diepere lagen te raken, voorbij het gedrag.

Mijn begeleiding is gericht op ontwikkelen, borgen van die ontwikkeling en verantwoordelijkheid nemen. Het heeft niets met ‘tools’ te maken, maar met kunst en kunde. Wat me boeit is het in verwondering kijken naar de ander, zonder oordeel. Dat is trouwens makkelijker gezegd dan gedaan, want we leven in een maatschappij en cultuur waar iedereen wel wat van iets of iemand vindt.
Mijn begeleiding gaat verder dan het coachen naar een oplossing, naar succes. Ik merk dat gesprekken steeds gaan over waarden, toegevoegde waarde en zingeving.

Ik studeerde muziekwetenschappen in Utrecht en volgde de weg naar Meesterschap bij de Coaching Academy International. Daarnaast maak ik een levenslange studie van muziek. Voor mij is er een duidelijke parallel tussen meesterschap in het coachen en meesterschap in het musiceren. Beide vragen om permanente oefening van vaardigheden en intensieve zelfreflectie.


Samenwerken

DNA Dynamics werkt samen met stuk voor stuk vak-volwassen professionals, uitstekend opgeleid, die hun sporen hebben verdiend als coach, trainer of anderszins. Een aantal van hen is gespecialiseerd en werkt vanuit specifieke benaderingen, anderen hebben vanuit hun achtergrond, opleiding, ervaring en persoonlijke belangstelling juist affiniteit met bepaalde functiegebieden.

Ik ben nauw betrokken op het gebied van ODC-metingen, teamontwikkeling en trainingen bij de Coaching Academy International, waar ik actief ben als opleider bij diverse leergangen, coach en begeleider van deelnemers. Ik trek ook intensief op met De Nationale Academie en Cadence op het gebied van projectteams.